V pátek 8. prosince proběhla na naší škole soutěž, která má za úkol zpopularizovat zemědělství pro žáky základních škol a víceletých gymnázií po celé České republice. Cíl této zajímavé soutěže je prověřit a zároveň prohloubit znalosti v oblasti hospodářství, lesního zemědělství, procvičit otázky v rámci životního prostředí a také zodpovědět otázky týkající se tradic, zvyků a pranostik.
Protože jsme třídní učitelky žáků, kteří žijí na vesnici a mají kolem sebe přírodu, ostatně stejně jako my dvě, přihlásila jsem nás i z tohoto důvodu. Kluci a holky si tak mohli vyzkoušet, jak obsáhlé mají znalosti z tohoto jim, dle mého, blízkého okruhu.
Soutěž trvala jednu vyučovací hodinu, přičemž přítomní žáci psali odpovědi na otázky testového typu zadání. Šlo jim to moc dobře, testy byly vypracovány velmi slušně. Tři nejlepší postupují do okresního kola, které proběhne zhruba na jaře na určené střední škole, a zúčastní se tudíž dalšího kola. To však již prověří nejen teoretické znalosti, ale i praktické dovednosti. Těšíme se už nyní!
Postupující s nejvyšším počtem bodů jsou: 1. Lucie Čejková (7. C) 26 b. / 2. Daniel Kučera (7.B) 24 b. a 3. Lenka Krňoulová (7. C) 22 b. Jako náhradník byl určen žák 7. C, Petr Strnad, který byl v pořadí dalším úspěšným řešitelem. Gratulujeme a děkujeme všem, kteří se této soutěže zúčastnili. Zároveň patří díky i paní učitelce Mgr. Šárce Matuchové za pomoc při organizaci a celkovou účast s její třídou.

Mgr. Petra Řežábková, tř. uč. 7. C