V květnu se naši žáci a žákyně zúčastnili závodů v atletice, který je tradičně pořádán na Atletickém stadionu města Plzně. Nejdříve přišli na řadu žáci v kategorii 6. – 7. tříd, o týden později jejich starší kolegové. Vzhledem k velkému počtu přihlášených škol byly naše ambice umístit se zhruba v polovině startovního pole.

Chlapci a děvčata nicméně k závodům přistoupili více než zodpovědně a zejména chlapci velice příjemně překvapili ve všech disciplínách. Zaslouženě se umístili na čtvrté příčce, což je při velké konkurenci plzeňských škol skvělý výsledek. Vyzdvinout je zde vhodné hlavně výkony Jakuba Krále ze 7.A, které se dají směle srovnat s výkony ryzích atletů.

Krásné čtvrté místo ale není konečné, protože k našemu překvapení se družstvo žáků posunulo dokonce na místo třetí. Kontaktoval nás totiž organizátor soutěže s tím, že za jednu plzeňskou školu neoprávněně startoval žák osmé třídy a jeho výsledky byly anulovány. Naše škola tedy vystřídala na třetím místě výše uvedenou. Dodatečně tedy organizátor, pan Neuwirt, našim žákům předal bronzové medaile.

Symbolicky tak byl završen letošní úspěšný školní rok. ZŠ Nezvěstice se v rámci sportovních soutěží mezi ostatními školami rozhodně neztratí.

Mgr. Ladislav Kotlár